Näoõlid / ampullid

ühel lehel

Inimesed on iidsetest aegadest saadik naturaalseid õlisid näo hooldamiseks kasutanud. Õlid on siiamaani populaarseimate näohooldustoodete seas, seetõttu pakub Save24.ee laia valikut eeterlikke ja taimseid õlisid ning nende segusid.

Näole mõeldud naturaalsed õlid pakuvad nahale vitamiinide, mikroelementide ja asendamatute rasvhapete kompleksi ning kaitsevad nahka kuivamise eest. Näoõlid pehmendavad ja rahustavad nahka, neil on antibakteriaalsed omadused. Naturaalseid õlisid või nende segusid võib kasutada ka näo masseerimisel. Loomulikult tuleb näoõli valimisel alati arvestada oma nahatüübiga: mõni õli võib suurepäraselt sobida kuiva nahaga inimestele, kuid rasusel näonahal võib see poorid ummistada ja näonahale läike anda.

Eeterlikud näoõlid

Taimede koorest, juurtest, õitest või lehtedest saadud eeterlikud õlid sisaldavad suures kontsentratsioonis toimeaineid, seega on neid kõige parem kasutada segatuna teiste väärtuslike õlidega või valida näoõlid, millele on juba lisatud eeterlikke õlisid. Tõsi, teepuu- ja lavendliõlide puhul see ei kehti - neid saab ka puhtalt otse nahale määrida.

Parimate tulemuste saamiseks tuleks eeterlik õli valida vastavalt nahatüübile:

  •          Kuivale nahale sobivad jasmiini, lõhnava kananga, apelsini ja roosi eeterlikud õlid;
  •          Rasusele või kombineeritud nahale sobivad pigem põletikuvastaste omadustega õlid, näiteks teepuu, salvei, rosmariin, sidrun, kadakas või lavendel;
  •          Küpsel nahal tasub kasutada roosi, lõhnava kananga, apelsiniõie ja jasmiini eeterlikke õlisid.

Taimsed näoõlid

Nahahoolduseks kasutatavatel taimsetel õlidel on nahaga kõrge bioloogiline sobivus ning need sisaldavad palju väärtuslikke aineid. Need tugevdavad ja kaitsevad nahka. Samuti tuleks vastavalt nahatüübile valida ka taimsed näoõlid:

  •          Kuiva naha seisundit aitavad parandada rasvasemad õlid, näiteks mandliõli, makadaamia- ja avokaadoõli ning sheavõi;
  •          Moringaõli sobib tundlikule nahale, see rahustab ja vähendab nahaärritust;
  •          Rasusele või kombineeritud nahale sobivad jojoba-, päevalille- ja viinamarjaseemneõli;
  •          Küpsele nahale soovitame argaaniaõli. Argaaniaõli toimib näonahal võimsa antioksüdandina ja võitleb naha vananemise vastu, olles eriti tõhus küpsemal nahal.

Väärtuslike õlide segud näole

Kui soovid tõhusamat tulemust, on soovitatav kasutada näoõlisid, mis sisaldavad isegi mitmeid eeterlikke ja/või taimseid õlisid. Igal väärtuslikul õlil on ainulaadne koostis ja omadused, mis täiendavad üksteist. Näoõlid, mis koosnevad mitmest erinevast õlist, taastavad ja helendavad nahka, annavad sellele rohkem elastsust ja tugevust, ning neile lisatud muud koostisained tugevdavad õlide kasulikku mõju.

Näopesuõli on alternatiiv meigieemaldajale ja mitsellaarveele. Koostises olevad õlid ei toimi mitte ainult pehmendavalt, vaid ka lahustitena, et õrnalt ja tõhusalt eemaldada liigne rasu, mustus ja meigijäägid. Puhastavad näoõlid jätavad naha puhtaks ning ühtlasi rahustavad ja kaitsevad seda kuivuse eest.

Näoõli võib kasutada nii hommikul kui õhtul. Kui kasutate valitud näoõli öösel, peaks see olema teie õhtuse nahahooldusrutiini viimane samm, sest see on üsna raske ja rasvane. Kui kasutate näoõli hommikul, kandke see nahale enne meiki või lisage paar tilka oma igapäevasele näokreemile.

Jah. Enamik rasuse, kombineeritud või aknele kalduva nahaga inimesi arvab, et näoõlid muudavad nende naha ainult halvemaks, ummistades poore ja muutes seda veelgi rohkem läikivaks. Õigesti valitud näoõli võib vistrikulisele nahale kasu tuua, vähendades ärritust ja bakterite paljunemist ning helendades aknearme.