Näomaskid

ühel lehel
Kuvatakse 469 - 504 976 tootest
Kuvatakse 469 - 504 976 tootest

Näomask on näohooldustoode, mida kasutatakse naha seisundi kiireks ja tõhusaks parandamiseks: see värskendab ja niisutab nahka, kõrvaldab väsimuse märke, pinguldab näonahka ja annab sellele sära. Erinevat tüüpi näomaske täiendatakse sageli kõrges kontsentratsioonis toimeainetega. Need aitavad taastada naha niiskustasakaalu, varustada seda vajalike vitamiinide ja mineraalidega, puhastada nahka tõhusalt või seda muul viisil hooldada.

Kui Sul on terve, elujõuline ja loomulikult särav näonahk, siis pole näomaskid tõenäoliselt Sinu näohoolduse tavapäraseks osaks. Need, kes seisavad aga igapäevaselt silmitsi erinevate näonaha probleemide või puudustega, peaksid oma regulaarselt kasutatavate näohooldustoodete nimekirja lisama oma naha vajadustele vastavad näomaskid.

Näomaskid tooteliigi järgi

Tänapäeval on näomaskide valik äärmiselt lai: alates tavalistest näonahale kantavatest vahenditest kuni näole mõeldud lehtmaskideni. Jääb üle vaid valida, millist tüüpi näomask Sulle kõige paremini sobib.

Savimaskid

Savi sisaldavad näomaskid eemaldavad tõhusalt mustuse ja liigse rasu, puhastavad sügavalt poore ning kõrvaldavad naha puudused. Igasugune savi, näiteks valge, punane või roheline, eemaldab toksiine, elustab nahka ja taastab selle hea seisundi. Savimaskil on antibakteriaalsed omadused, see väldib akne moodustumist, annab nahale puhta ja mati välimuse ning sobib eriti hästi rasusele, kombineeritud ja probleemsele nahale.

Kooritavad näomaskid

Kooritav näomask kantakse näonahale, jäetakse sinna kindlaks ajaks ja kui see on täielikult kuivanud, siis erinevalt teistest näomaskidest kooritakse või tõmmatakse see lihtsalt maha. Nii eemaldatakse surnud naharakud ja mustus, nahk muutub heledamaks, pehmemaks ja elujõulisemaks ning maskis sisalduvad väärtuslikud komponendid rahustavad ja niisutavad nahka.

Lehtmaskid näole

Lehtmask on näohooldustoode, mida on äärmiselt lihtne kasutada. See meenutab tõelist maski, nii et erinevalt savimaskist või koorivast näomaskist ei pea seda näole kandma, vaid lihtsalt näonahale asetama. Näo lehtmaskid sobivad eriti hästi naha intensiivseks niisutamiseks, pehmendamiseks ja värskendamiseks. Need näomaskid on sageli täiendatud hüaluroonhappega, kollageeniga või antioksüdante sisaldavate taimeekstraktidega. Lancome lehtmask näole, Garnier granaatõunaekstraktiga mask ja paljude teiste kaubamärkide lehtmaskid juba ootavad Sind Save24.ee riiulitel.

Näomaskid vastavalt naha vajadustele

Näomask tuleks valida vastavalt nahatüübile ja toimele, mida soovid saavutada. Niisutav näomask sobib rohkem kuivale nahale, akne ja komedoonide vastane näomask aga aknekahjustatud või rasusele nahale.

Niisutavad näomaskid

Kuiva nahatüüpi kahjustab sageli niiskuse puudumine, mistõttu nahk kuivab kiiresti ning kaotab aja jooksul elastsuse ja elujõu. Kui soovid nahka taaselustada, on vaja tagada naha optimaalne niiskustasakaal ja kaitsta epidermist kuivamise eest. Selleks sobib suurepäraselt niisutav näomask, mille komponendid pehmendavad nahka ning taastavad selle elastsuse ja noorusliku välimuse. Niisutavaid näomaske täiendatakse sageli hüaluroonhappe, pruunvetikate, roosivee, kaera ja erinevate taimeekstraktidega.

Näomaskid akne ja komedoonide vastu

Aknevastane näomask hoiab ära bakterite kogunemise nahale ning eemaldab mustuse ja rasva, mis ummistavad poore ning soodustavad komedoonide ja akne teket. Kui otsid tõhusat näomaski akne või komedoonide vastu, siis vaata, kas see sisaldab antibakteriaalseid, nahka rahustavaid ja tõhusaid puhastavaid komponente nagu kaoliin, aktiivsüsi, väärtuslikud vetikad, roheline tee või muud taimeekstraktid. Nende liitkomponentidega on täiustatud näiteks L'Oreal, Nacomi, Bielenda ja Garnier näomaskid, mis puhastavad tõhusalt nahka ja võitlevad akne või komedoonide põhjustega.

Noorendavad näomaskid

Kui märkad, et nahk on kaotanud elastsuse ja lõtvunud ning väikesi kortse on ilmunud või juurde tekkinud, soovitame nahka turgutada näomaskidega, mis nahka taastavad ja noorendavad. Pinguldavad, taastavad ja toniseerivad näomaskid või kortsudevastased näomaskid annavad nahale tugevuse, elujõu ja noorusliku ilme. Need näomaskid sisaldavad tihti kollageeni, hüaluroonhapet, väärtuslikke vetikaid, aaloed, teolima ekstrakti ning C- või E-vitamiini.

Ei. Saviga näomask on väga tõhus liigse rasu ja mustuse eemaldamisel, kuid kui see liiga kauaks näole jätta, kuivab see ära ja hakkab nahast vett imema. Vältimaks naha punetust, kuivamist või venitamist, kandke alati piisav kiht savimaski, et see liiga kiiresti ära ei kuivaks, ning järgige tootjapoolseid kasutusjuhiseid.

Ei, lehtmask tuleb kanda puhtale nahale, seega ei ole vaja pärast lehtmaski eemaldamist nägu loputada. Lihtsalt masseerige näomaski jäägid õrnalt naha sisse, et selles sisalduvad väärtuslikud koostisosad imenduks nahka.

Kahvatu ja elujõuetu naha korral soovitame proovida värskendavat näomaski. Need maskid aitavad eemaldada väsimuse märke ja on meeldivalt jahutavad, taastades näo elujõulise värvi ja loomuliku sära. Värskendavad näomaskid on sageli rikastatud taimeekstraktidega, näiteks Holika Holika värskendav näomask maasika- või arbuusiekstraktiga või Garnier'i näomask rohelise tee ekstraktiga.